feb 11

Hosszú hezitálás után ezt a versenyt választottam az idei fő versenyemnek.
Holott idejében elkezdtem a felkészülést, azt a külföldi munkavégzéseim rendre porba taszították és mire észbe kaptam és rendeződhetett a helyzet, maradt 50 napom a rajtig...

okt 04

A feladás után visszafele tekerve a célba a közúton, szomorkásan pedálozgattam és egy idő után megint a pálya nyomvonalán voltam. Itt aztán a még versenyben levő „A” távosok be-demózták, hogy is kéne haladni 200km után... Hát ööö, gyorsak voltak... tovább...

júl 01

A Salzkammergut Trophy Európa talán leghíresebb MTB versenye. Nem csak a kiváló rendezés, szenzációs útvonalak miatt.
Az Alpok ezen része meseszép tájakra vezeti a lelkes bringásokat és több száz KM-nyi kerékpáros úthálózat várja a mountainbike szerelmeseit.

máj 26

Az idei felkészülési tervemben szerepelt ez a verseny, így még kedvezményesen beneveztem rá. Ez egyben meg is határozza, hogy akkor azon a vikkenden hol is leszek.

aug 25

Mivel ebben az ügyben most a 4 nap alatt életre szóló tapasztalatokat is gyűjtöttem, a szerintem legfontosabbakat meg is osztanám.

aug 20

4. nap Szerencs – Tokaj, 66km, 1187m szint, 2216kcal: Utolsó nap reggelére ébredünk! Végre feleségemmel alszom egy szobában, ez igen nagyon hozzájárul a reggel szépségéhez!

aug 19

3. nap Bükkszék – Diósgyőr, 97km, 1980m, 3112kcal: A reggeli előtt mentőztem, a sarkam összerakták, indulhatott a móka. A hami állati jó volt! Doboz sonka, méz, vaj, nutella, pék süti, forró tea, nyami, nyami! A mai szakaszra szinte minden kaját viszek magammal mert ez az ún. király etap.

aug 18

2. nap. Hollókő – Bükkszék, 97km, 1943m szint, 3121kcal: A reggeli sok zsömle, kiporciózott parizer, szerencsésebbeknek szelet szalámi, vaj, ződség, tea volt. Ja müzli is. Reggeli után szerelvény igazítás és rajthoz csorgás. Reggel 9kor is nagyon erős napsütés volt már, jó, hogy naptejeztem...... tovább...

aug 17

Felkelt a nap, mielőtt még én is kipattantam volna az ágyból és egyenlőre nem túl lelkesen, de nekiálltam készülödni. Rajt lesz 9kor Nagymarosról. Igen, elindul az első Trans Hungária Maraton!

aug 16

Izgalmas dolog ezt a bejegyzést írni most. Év elején amikormegjelentek az első hírek a THMről, tudtam, hogy ha az Úr megengedi és élünk akkor megyek! Nagyon régóta szerettem volna kipróbálni egy ilyen több napos „trans” versenyt és tessék már itt is van Magyarországon!

jún 05

A tavalyi megmozduláskor Tamás barátommal tekertünk végig és egy fontos tanulság volt, hogy jó időeredményhez a főbolyon kell maradni, ami viszont azt feltételezi, hogy nem szabad megállni sehol itatónál, ergo végig kell cipelni kb. 4 liter folyadékot...

ápr 14

Duna Maraton avagy sün, sün, sün,…ööööö… sár,sár,sááááár! :- ))) Önismereti tréning a sárban.

jún 06

Ez a rendezvény a Balaton teljes megkerülésére épül és a „Balaton körrel” ellentétben nem csak „túra” hanem komoly országúti verseny is. Több táv is van. A Tour de Pelso a „profi” mezőnyverseny, a Balaton maraton pedig az amatőr mezőnyverseny 204km-en, nem túl sok szint megmászásával.

aug 04

Úgy emlékszem legalább 4 éve voltam ezen a versenyen utoljára. Ezért ez a páya nem volt a kisujjamba de ami infót lehetett, begyűjtöttem róla. A verseny előtti délután az utolsó 20km-ből 15-öt be is jártam a pályán és ez hasznosnak bizonyult, lásd majd lejjebb.