Rólam

Szűcs Gergelynek hívnak, a ’73-as évjáratot erősítem.
A kerékpározást gyermek koromban kezdtem el, és a veszprémi katonai lőterek terepein csiszolgattam :- ) .

Ezek a tekerések az akkori színvonalú bringákon életre szóló nyomot hagytak bennem, csupa jó értelemben!
Mikor Budapestre költöztünk, kb. 10 év kimaradt a kerékpározásból.

Egy idő után a mozgás utáni késztetés felhozta az ifjúkori emlékeket és megvettem életem első mountainbike-ját. Elkezdtem felfedező túráimat a BP környéki hegyekben és azt vettem észre, hogy egyre többet és jobban tudok már tekerni, élvezem a hegymeneteket és ügyesen csiszolgatom a lefeléken való száguldozáshoz elengedhetetlen technikámat. Mindez magával hozta az adott bringám színvonalának javítását és kötelező szervízeket is már magam oldottam meg.

A magyar MTB maratonok kibontakozásával együtt én is többször próbára tettem magam ezeken.
Egy ilyen versenyre a fizikai, technikai felkészülés, táplálkozás egy új szintre emelte a kerékpározással kapcsolatos tudásomat.
Volt szerencsém jól működő kerékpáros csapatban is aktívan résztvenni így a szervezeti, működési dolgok bonyolításában is gyűjtöttem tapasztalatot.
Mindezek mellett egyre több bringással is kapcsolatba kerültem akik mindig lelkesen fogadták a kerékpározással kapcsolatos segítségeimet, a közös edzések, túrák alkalmával pedig sok-sok nagyszerű élményre tettünk szert.

2012-ben kerékpár edzői végzettséget is szereztem. Ennek az új tudománynak a csiszolgatásával és újabb és újabb érdeklődők felkarolásával folytatódik a kerékpáros pályafutásom.